En pappas blogg

Livet som stort och allt runtomkring

5:2 Dieten första 2 dagarna

Kategori: Allmänt

5:2 efter semestern, lät som en quick fix, men nu har jag läst på mer, införskaffade: "5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta"

Jag köpte den samtidigt som jag inledde min första dag med 5:2 och igår kväll när jag kom in på dag 2 (går ut hårt med två dagar i rad för att chocka igång kroppen) var hungerskänslorna påtagliga och då bör man sysselsätta sig tills hungern lagt sig. Jag passade på att läsa om dieten. Boken är väldigt intressant och jag köper resonemangen. Inatt vaknade jag och var vrålhungrig, så hungrig att jag var tvungen att äta. Inga mängder, tror även värmen spökade lite med mig. Nu på morgonen är jag mätt och även om sömnen inte varit optimal känner jag mig klar i knoppen. Faktum är att jag är mer alert idag än vad jag brukar vara på morgonen. Min fru reagerade på att jag var pratsam och trevligare än vanligt. Är sällan pratglad på morgonen.

Jag kommer troligen att undvika att köra fasta två dagar i rad framöver, men det får vi se. Jag kommer att testa olika upplägg och se vad som händer. Har förstått att träning under fastan ska gå fint och kommer därför köra på som vanligt med min träning.

Första delmålet är att få bort mina kärlekshandtag och lite bukfett. Idag väger jag över 90kg och är 182 cm lång. Ingen ser att jag väger mycket men mina mått skvallrar om att jag skulle behöva tappa ett par kilon. Midjemåttet är idag ca 94 cm (2 cm mer än före semestern). Tydligen ska midjemåttet inte överstiga din längd delat på två.BMI har jag skippat då jag tränar en hel del, ska däremot mäta min fettprocent framöver.

Ska bli spännande att se vad dieten för med sig för mig. Vi är ju alla lite olika så resultaten kan nog variera lite.